PRP چیست و چه کاربردی دارد؟
PRP یا Platelet Riched Plasma در واقع پلاسمای غنی از پلاکت است که در ان خون فرد به حجم مورد نیاز از وریدهای سطحی او خارج شده و پس از سانتریفوژ کردن آن در شرایط استریل و با سرعت دور و زمان متناسب، پلاکت ها که یکی از اجزای تشکیل دهنده ی خون هستند، از پلاسما جدا می شوند. تزریق آن در زیر پوست همراه ایجاد تغییرات قابل توجهی در محل تزریق شده می باشد. این تکنیک درمانی از سال 1990 وارد حوزه ی پزشکی شد و در ابتدا در جراحی های ترمیمی و زیبائی ناحیه ی چشم و صورت و قلب و سوختگی ها به کار رفت. آخرین مورد کاربرد PRP در حوزه ی پوست و مو بود.
سپس با استفاده از کیت های بخصوص غلظت پلاکت ها به 4 تا 5 برابر افزایش می یابد و با افزودن ماده ی فعال کننده ای عوامل رشد متعددی از آنها آزاد می شود که این عوامل رشد باعث تحریک سلول های بنیادی موسوم به فیبروبلاست ها، تشکیل کلاژن و رگ های جدید و همچنین تحریک رشد فولیکول های مو می شوند. این موضوع در درمان چین و چروک های ناشی از افزایش سن، بهبود زخم ها و رفع آسیب های پوستی ناشی از آفتاب و همچنین کمک به توقف ریزش مو و درمان طاسی در مراحل اولیه آن حائز اهمیت است. شایان ذکر است که در درمان آثار چین و چروک ها و پیری پوست روند تکمیل اثر فیبروبلاست ها حدود 300 روز ادامه می یابد و بنابراین اثرات سودمند این روش تا حدود یک سال به طول خواهد انجامید.
در جوان سازی پوست در افراد میان سال و نسبتاً جوان درمان هرسال یک بار تکرار می شود ولی در افراد پیرتر ابتدا باید درمان هر 4 تا 6 هفته یک بار تکرار شود تا نتایج مناسب به دست آیند و پس از آن درمان به صورت سالانه است. در اغلب موارد جوان سازی به استفاده از سایر روش های کمکی در جوان سازی همچون لیزر، دستگاه های رادیو فرکانسی و منابع IPL به عنوان درمان نگهدارنده نیاز وجود دارد. موارد کلی کاربرد PRP عبارتند از: ترمیم پارگی تاندون ها، بهبود و تسریع ترمیم زخم ها، کمک به درمان زخم پای افراد دیابتی، تسریع اثر جراحی های لیفتینگ صورت، درمان ریزش مو و بخصوص ریزش های متعاقب استرس یا سوختگی، بهبود تسریع زخم در جراحی زیبائی پلک(بلفاروپلاستی)، جوان سازی پوست و بهبود چین و چروک های صورت و آسیب های ناشی از اثر نور خورشید بر پوست. طبق مطالعات انجام شده تا به حال بیشترین اثر PRPدر طاسی در مراحل نخستین ریزش مو(تیپ ریزش مردانه زیر 4 ویا تیپ های 1 و 2 ریزش موی زنانه) و همچنین در کسانی بوده است که در ابتدا تحت عمل پیوند مو قرار گرفته اند و باعث تسریع و بهبود رشد موهای کاشته شده و جلوگیری از پدیده ی مینیاتوریزاسیون یا نازک شدن موهای در حال ریزش می گردد .
در افراد سیگاری و الکلی و مبتلایان به بیماری های ژنتیکی پوست از قبیل لک و پیس (ویتیلیگو) و پسوریازیس و همچنین در افراد با سابقه ی سکته ی مغزی و آسیب های متعاقب مشکلات انعقادی بهتر است از این روش استفاده نشود. بیماران با اختلالات پلاکتی، مبتلا به عفونت درمحل تزریق، بیماران تب دار، بیماران تحت شیمی درمانی یا رادیوتراپی، بیماران مبتلا به اختلالات روماتیسمی یا تحت درمان با استروئیدهای خوراکی، کسانی که از داروهای ضدانعقادی استفاده می کنند و مبتلایان به هپاتیت و بیماری های مزمن کبدی یا ایدز مجاز به استفاده از این روش نیستند. این روش درمانی غیر از درد گذرا در حین تزریق، کبودی و تورم که در نواحی دور پلک وضوح بیشتری دارد،عارضه ی جانبی دیگری ندارد و با توجه به اینکه از خون خود فرد برای درمان استفاده می شود، امکان بروز واکنش های آلرژیک وجود نداشته و در کل روش بدون عارضه و ایمنی محسوب می شود . در برخی موارد همراهی و تخریب گلبول های قرمز همراه پلاکت ها در برخی نقاط پوست ممکن است باعث رسوب رنگدانه و لکه هائی در محل تزریق شود. برخی پزشکان قبل از تزریق PRP و به منظور تسریع رشد فیبروبلاست ها برای تولید کلاژن، ویتامین های گوناگونی چون ویتامین C و D را به شکل خوراکی و مشتقات ویتامین A را به طور موضعی برای بیماران خود تجویز می کنند.
آماده سازی و تزریق PRP معمولاً به زمانی بین 30 تا 45 دقیقه نیاز دارد و این روش در مطب ها نیز انجام پذیر است. در نواحی همچون صورت و پشت دست ها معمولاً از کرم های بیحس کننده موضعی یا کمپرس کیسه ی یخ برای آماده سازی منطقه ی نیازمند تزریق استفاده می شود. به بیماران توصیه می شود تا 24 ساعت بعد از استحمام و شستشوی محل تزریق اجتناب کنند و در موارد تزریق در صورت و پلک تحتانی توصیه می شود از ضدآفتاب و عینک های آفتابی کمک گرفته شود. پس از 6 تا 8 هفته می توان منتظر بروز آثار بالینی این روش شد و این اثرات طی 6 ماه بیشترین وضوح خود را خواهند داشت. همانگونه که قبلاً ذکر شد، برخلاف تبلیغاتی که روزانه و در حجم وسیع منتشر شده و این روش را به عنوان یک متد معجزه آسا و دائمی معرفی می کنند که فقط با یک بار انجام آن، دیگر تا پایان عمر نیازی به هیچ درمان دیگری نخواهد داشت یا رشد صد درصد موهای از دست رفته را در بر خواهد داشت، تأثیرات PRP دائمی نبوده و نیاز به ادامه درمان طبق نظر پزشک وجود دارد
برای آگاهی از رازهای زیبایی ، سلامتی و تناسب اندام روی مقاله های زیر کلیک کنید :
جدیدترین رژیم غذایی برای پاسخ به این سوال ” چگونه لاغر شویم ”
برجسته سازی لب ها با تزریق ژل در لب
برجسته سازی گونه ها با ترزیق چربی در گونه
از بین بردن چین و چروک صورت با تزریق بوتاکس
بزرگ کردن سینه ها با پروتز سینه
لاغری و از بین بردن سلولیت با ماساژ لاغری
دیدگاه خود را ثبت کنید
آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟در صورت تمایل از راهنمایی رایگان ما استفاده کنید!!