
کاشت مو
ریزش مو ، طاسی و کاشت مو

درمان طاسي موی سر قدمتی طولاني دارد . زنان و مردان از 5000 سال پيش همواره به دنبال درماني براي طاسی موی سر خود بوده اند . امروزه انواع درمان هاي دارويي و جراحي طاسی موی سر وجود دارد و آن را به میزان بالایی مي توان درمان نمود.
برای درمان ریزش آندروژنیک مو از روش انتقال موهای ناحیه ی پشت سر به ناحیه ی جلوی سر استفاده می شود . محققین متوجه شدند که موهای کاشته شده به این روش دیگر دچار ریزش نمی شوند ، زیرا موهای ناحیه ی پشت سر فاقد گیرنده های هورمون مردانه هستند و هورمون مردانه (آندروژن) بر این ناحیه اثر ریزشی ندارند. مطالعات و تجربیات نشان دادند که خصوصیات موهای پشت سر از قبیل ماندگاری، رنگ و جنس موها بسیار شبیه به موهای جلوی سر هستند .
کاشت مو و پیوند موی طبیعی
پیوند های انجام شده در گذشته براساس برداشت توده هائی کوچک از موی پس سر با وسایله ای بنام “پانچ” شکل گرفتند، منتها بدلیل اینکه هر یک از این پیوندها حدود 15 تا 20 تار مو را در بر می گرفتند ، نمای ظاهری ناحیه ی کاشته شده بسیار غیرطبیعی جلوه میکرد که منجر به شکل گیری تکنیک های جدیدتر به نام مینی گرافت و میکروگرافت شد. در روش مینی گرافت تکه های پیوندی دارای 4 تا 10 تار مو بوده و در روش میکروگرافت به حدود 1 تا 3 تارمو می رسد. روش میکروگرافت توانست رضایت عده ی کثیری را جذب کند و امروزه اکثر پیوندهای مو به این روش انجام می شوند. تمامی تکنیک هائی که در زیر از آنها نام برده می شود، از روش میکروگرافت پیروی می کنند.
بهترین و موفقترین درمان پیوندهای مو سه خصوصیت دارد :
- ظاهر كاملاً طبيعي پس از پیوند مو به طوري كه توسط بقيه افراد تشخيص داده نشود.
- ایجاد حداقل آسيب به نواحی پیوندی به طوري كه درصد زيادي از موها توانایی رشد داشته باشند.
- عدم ايجاد اسكارهای جدی و مشهود در ناحيه گيرنده و دهنده مو


کاشت مو به روش F.U.T
در روش follicular unit transplantation که به اختصار به آن F.U.T گفته میشود ، یك برش با ابعاد متناسب با شرایط بیمار و تعداد موهائی که به طور تخمینی برای پوشش دادن ناحیه ی طاسی مورد نیاز است، از ناحیه ی پشت سر برداشته شده و به دقت به قطعات بسیار ریزی كه حاوی فولیكول های (پیاز مو) یك تا سه تار مویی هستند، تقسیم می شوند. سپس این گرافت ها به ناحیه ی گیرنده منتقل شده و در سوراخ هائی كه قبلاً به دقت در این ناحیه طراحی شده اند، قرار داده می شوند.

مزایای کاشت مو به روش F.U.T
- سرعت بالای کاشت مو
- امكان كاشت مو در یك جلسه
- امكان ایجاد تراكم مناسب در افراد با درجات بالای طاسی
معایب کاشت مو به روش F.U.T
- ایجاد برش بزرگ كه احتمال باقی ماندن اسكار در آن وجود دارد
- كاسته شدن حجم بانك مو
- ایجاد خونریزی
- محدودیت انجام آن در كسانی كه پوست سرشان قابلیت اتساع (کشیدن) ندارد یا در مراحل اولیه ی ریزش مو قرار دارند.
- وجود عوارض پس از جراحی از قبیل تورم سر و صورت و درد

کاشت مو به روش F.I.T
در این روش به كمك ابزاری به نام پانچ واحدهای مو یكی پس از دیگری از ناحیه ی پشت سر خارج شده و پس از جمع آوری، كاشت مو به شیوه ای که قبلا ذکر گردید در ناحیه گیرنده انجام می شود . این روش در اکثر موارد توسط تکنسین های آموزش دیده و به روش دستی و با دقت بالا انجام می شود. کاشت مو به روش FIT به صورت اتوماتیک و با دستگاه نیز قابل انجام است ولی به دلیل احتمال آسیب رسانی به پوست سر اینکار در اکثر مواقع بصورت دستی انجام می شود.
مزایای کاشت مو به روش F.I.T
- امكان برداشت موها در جلسات متعدد و متوالی
- امكان کاشت مو در افرادی كه تمایل به انجام جراحی ندارند، یا بخاطر داشتن اسکار و یا کم بودن مساحت منطقه ی دهنده ی پیوند در اثر عمل FUT قبلی دیگر كاندید انجام FUT نیستند .
- امکان کاشت مو در اشخاصی که تراکم موی ناحیه دهنده ی پیوند اندک است
- خونریزی بسیار كم و عدم نیاز به پانسمان و مراقبت اختصاصی از زخم پس از کاشت مو
- عدم باقی ماندن اسكار پس از کاشت موی سر
معایب کاشت مو به روش F.I.T
- طولانی بودن زمان انجام این روش کاشت مو
- احتمال آسیب رسیدن به ناحیه ی زاینده ی ریشه ی مو در حین برداشت با پانچ
- محدودیت تعداد برداشت در یك جلسه و كاهش زمان حیات پیوندها در اثر طولانی بودن روند كار کاشت مو


کاشت مو به روش B.H.T
در این روش موهای مناطقی مانند جلوی سینه یا ریش یا کمر با تکنیک FIT برداشته شده و به سر پیوند زده می شوند. چون تراکم موها در واحد سطح در این مناطق کمتر از سر بوده و شکل و خصوصیات مو نیز متفاوت از موی سر است، معمولاً نتایج این روش کاشت مو از نظر زیبائی چندان رضایت بخش نبوده و اغلب متخصصین این رشته تمایلی به انجام این روش ندارند.
کاشت مو به روش S.A.F.E.R
این روش با نام کامل Suction Assisted Follicular Extraction and Re-implantation از سال 2009 تحولی تازه در شیوه های كاشت مو ایجاد كرد. روش Automatic Follicular Unit Extraction برای نخستین بار در فرانسه انجام شد و با اختراع دستگاهی پیشرفته برای برداشت و كاشت مو استفاده از تكنیك مكش را برای استخراج فولیكول های مو امكان پذیر نمود. این دستگاه عیوب سیستم های قبلی را که مبتنی بر سوراخ کردن و نفوذ تا عمق 6 میلی متری پوست برای استخراج گرافت ها بود، برطرف ساخت.
در این تکنیک فولیكول های مو به همان روش FIT ولی باسرعت بالا و بدون دخالت دست یكی پس از دیگری از ناحیه ی دهنده مو استخراج می شوند. مزیت این روش نسبت به روش FIT دستی این است كه نوك برنده و تیز پانچ به عمق پوست فرو نمی رود، بلكه پانچ های ظریفی كه بین 0.78 تا 1.25 میلی متر قطر دارند، در حال چرخش و مكش همزمان وارد قسمت بالایی پوست (حدود 3 میلی متر) شده و فولیكول مو بدون كمترین آسیبی از ناحیه دهنده جدا می شود. سپس همه ی گرافت ها در محفظه ی استریلی كه در خود دستگاه تعبیه شده است، به طور اتوماتیك و بدون دخالت دست جمع آوری شده و پس از اتمام مرحله ی برداشت در جهت صحیح در ناحیه ی گیرنده كاشته می شوند و این استریل بودن و سرعت كار، دوام و بقای گرافت ها را بالا برده و خطر عفونت و عوارض بعدی را تقریباً به صفر می رساند.
از سوی دیگر می توان به این نکته اشاره کرد که در روش FIT برای خارج كردن گرافت ها، معمولاً از پنس های ظریفی استفاده می شود كه علیرغم ظرافتشان باز هم احتمال آسیب رساندن به ناحیه ی زایای فولیكول را دارند و زمان بیرون ماندن فولیكول ها پس از برداشت از ناحیه ی دهنده نیز طولانی بوده و گاه تا چندین ساعت هم به طول می انجامد. به همین دلیل اكثر متخصصین پیوند مو شانس آسیب رسیدن و از بین رفتن 15 تا 20% فولیكول های برداشته شده را با روشFIT محتمل می دانند، حال اینكه با روش SAFER این عوارض وجود نداشته و به راحتی می توان بقای گرافت ها را تضمین كرد.
در روش SAFER به دلیل ظرافت پانچ های به کار رفته برای استخراج فولیکول های مو و همگن بودن فولیکول های استخراج شده و تعداد بالای گرافت های استخراج شده می توان تراکمی بسیار بالا با نمایی طبیعی در ناحیه ی طاسی سر ایجاد کرد.
همچنین ناحیه ی دهنده ی پیوند مو با سرعت بالائی طی چند روز ترمیم شده و فرد پس از گذشت تنها یک روز از پیوند مو می تواند مجدداً به فعالیت های روزمره خود بازگردد و مراقبت ویژه ای پس از عمل وجود ندارد.

کاشت مو به روش F.U.E
در روش F.U.E که نام کامل آن Follicular unit extraction می باشد ، گرافتهاي كاشته شده توسط يك پانچ 1 ميلي متري از پشت سر برداشته مي شوند و سوراخهاي كوچكي بين موها به جا مي ماند به طوري كه احتياج به بخيه ندارند. و به همين جهت به عنوان پيوند موي بدون بخيه و پانسمان معروف است.
بطور كلي افرادي كه كانديدای مناسبی برای F.U.E مي باشند شامل دسته های زیر میگردند.
- كساني كه پوست سر آنها بسيار سفت باشد به طوري كه با برداشت يك نوار با حداقل پهنا باز هم بخيه با كشش زياد زده شود و اسكار پهني به جا مي ماند، اين افراد در صورتي كه تست فاكس آنها مثبت باشد بهتر است از روش F.U.E استفاده كنند.
- افراد نظامي كه مجبورند هميشه موهايشان را كوتاه نگه دارند.
- براي ترميم ابرو و يا قسمت كوچكي از سر كه نياز به گرافت زياد ندارد.
- كساني كه ترميم زخم آنها به خوبي انجام نمي شود و با استفاده از بهترين تكنيكها باز هم اسكار پهني به جا مي ماند.


مزایای کاشت مو به روش F.U.E
- درد بعد از عمل كمتر است.
- بدون بخيه و پانسمان انجام میگردد.
- اسكار پشت سر نمايان نيست.
- ترميم اسكارهای جزئی سريع تر است.
معایب کاشت مو به روش F.U.E
- درصد بالاي برش عرضي فوليكولها
- آسيبهاي ميكروسكوپيك به گرافت و كاهش درصد رشد آنها
- همه افراد كانديدای مناسبی برای کاشت مو به روش FUE نمي باشند.
سوالات رایج شما در خصوص کاشت مو و پیوند موی طبیعی
خواندن مقالات و سوالات زیر را از دست ندهید
آیا انجام عمل جراحی کاشت مو برای اصلاح طاسی سر خانم ها هم امکان پذیر است
/0 دیدگاه /در کاشت مو و پیوند موی طبیعی, همه سوالات /توسط adminدر صورت تشخیص متخصص پوست و مو و بررسی موضع مورد نظر ، این امکان برای خانم ها نیز وجود دارد
در هر جلسه کاشت مو چند گرافت روی سطح پوست سر کاشته میشود ؟
/0 دیدگاه /در کاشت مو و پیوند موی طبیعی, همه سوالات /توسط adminبسته به میزان تراکم ناحیه دهنده مو ، میتوان بین 3000 تا 5000 گرافت در ناحیه گیرنده کاشت که هر گرافت شامل 1 تا چند تار مو مي باشد.
برای ناحیه دهنده مو و جای خالی موهای پشت سر چه اتفاقی می افتد ؟
/0 دیدگاه /در کاشت مو و پیوند موی طبیعی, همه سوالات /توسط adminبه دلیل ظرافت انجام این عمل ، محل خالی ناحیه دهنده مو به هیچ وجه آثار کنده شدن یا برداشت مو را نخواهد داشت.
چه مدتی پس از کاشت مو ، موها شروع به رشد مي کنند؟
/0 دیدگاه /در کاشت مو و پیوند موی طبیعی, همه سوالات /توسط adminتغییرات در نواحی طاس سر حدود 4 الي 6 ماه پس از پيوند فوليکول هاي مو شروع به رشد مي کنند که در ابتدا موها نازکتر بوده و پس از حدود 9 ماه ضخامت مطلوب را پیدا خواهند کرد
عوارض کاشت مو چیست ؟
/0 دیدگاه /در کاشت مو و پیوند موی طبیعی /توسط adminهر عملی به تناسب نتایج و روش آن دارای عوارض مخصوص به خود میباشد اما کاشت و پیوند موی طبیعی دارای عارضه مهم و ماندگاری نیست.